Hej och varmt välkommen!
Roligt att du vill bli medlem hos oss. Vännäs BHK är ständigt en växande brukshundsklubb och precis alla är välkomna att bli medlem hos oss oavsett ålder, etnicitet, religion, bakgrund eller vilken hund du än har! Vi har en mängd olika hundraser och blandraser som kommer på våra träningar och andra aktiviteter, alltifrån den lilla Chihuahuan till den stora Leonbergern. Varken du eller din hund behöver faktiskt kunna någonting för att få vara med, det är väl därför vi är här? Även den mest framgångsrika VM-vinnaren, oavsett i vad för gren, har också nya saker att lära sig. Kanske är det just du med nya ögon som kan lära oss något nytt!
Vi försöker ha en variation med våra kurser för att tillgodose alla medlemmars önskningar och behov - oavsett nivå och inriktning. Våra kursledare gör alltid sitt yttersta för att anpassa sig efter din och din hunds behov!
Som medlem i Vännäs Brukshundklubb får du bland annat:
- Svenska BrukshundKlubbens (SBK) tidning Brukshunden digitalt
- Tillgång att träna på klubbens plan samt nyttja träningssaker som klubben har
- Erbjudande att delta på klubbmöten, föreläsningar och temakvällar
- Rätt att delta i öppna träningsgrupper
- Rätt att delta på tävlingar och prov
- Rätt att delta på våra aktiviteter och kurser
- Möjlighet att utbilda sig till instruktör eller tävlingsledare
- Olycksfallsförsäkring som gäller under verksamhet anordnad av klubben
- 10 % rabatt på hundförsäkringar hos Agria
- Rabatter via Militärrabatt på bland utrustning, Bilprovningen och mycket mera! (https://militarrabatt.se/)
- Sist men inte minst – träffa många nya hundvänner och träningskompisar
OBS! Är du barn/ungdom mellan 6-25 år blir du medlem via Sveriges Hundungdom (SHU) där du väljer Svenska Brukshundklubben som en av dina valbara klubbar.
Bra att tänka på
- När vi är på brukshundsklubben (och även utanför) så låter vi inte våra hundar integrera med varandra - sålänge inte du har frågat den andra ägaren om det är okej att de kan hälsa på varandra. Detta är för att minimera skaderisken, även om du inte tror din hund skulle bita så vet du inte om den andra kanske gör det! Eller så kanske tränar den andra ägaren just på att deras översociala hund inte behöver hälsa på allt och alla.
- Vi respekterar varandra och varandras hundar och frågar alltid innan - oavsett interaktion! Detta blir lite upprepning från punkten ovanför, men det gäller också att vi inte går och hälsar/klappar på andras hundar heller - sålänge du återigen inte frågat ägaren först.
- Koppel på hundarna! Om du inte är helt 100 på att du kan ha din hund lös, då har du den inte det. Håll den kopplad, träna i långlina och våga be om råd ifall du behöver hjälp! Vi försöker alltid finnas till hands för varandra oavsett om vi känner varandra sen innan eller inte.
- Gå alltid ett varv i det område du ska träna på för att se så inga skadliga föremål ligger och skräpar och kolla även så att det material du tänker använda inte är trasigt så varken hund eller du själv inte skadas. Vanligt skräp slänger du men hittar du någonting avvikande så anmäler du det till Styrelsen.
- Ha respekt mot andra när de är på träningsplanen med sina hundar och vänta ett slag om det du vill säga/fråga till vederbörande kan vänta en stund så de får träna klart innan du går fram. Ibland är man mitt upp i något och inte vill tappa fokuset i det man håller på med tillsammans med sin hund.
- Om en annan medlem har kränkt eller utsatt dig så kontaktar du antingen Styrelsen eller till ÖND (ÖvreNorrlandsDistrikt) så hjälper de dig vidare oavsett om de kan hjälpa på plats eller så hittar de uppgifter till de som kan göra det, allt är beroende på situation. Detta gäller även om du ser någon som brukar våld, rädsla och/eller diverse vanvård med deras/andras hundar.
- Det är faktiskt aldrig hundens fel! Var snäll med dig själv om ett träningspass eller en tävling inte går riktigt som du tänkt dig - men kom också ihåg att vara snäll mot din hund. De gör så gott de kan utifrån deras förutsättningar, bara för att din hund kunde apportering förra veckan betyder inte att den har samma förutsättningar dagen ni står på tävlingsplanen. Hundarna gör aldrig något med flit för att vara emot oss, så skyll inte varken på dig själv eller på hunden de där dagarna som går sämre därför det är ingens fel. Sätt dig ner och tacka din hund istället för att ni trots allt gjorde det bästa ni kunde. Fundera på vad det var som blev annorlunda och lägg in det i nästa träningspass så den situationen eller känslan inte ska behöva uppstå hos någon av er igen.
- Ha roligt med din hund men se till så att din hund har roligt med dig också!