Mondioring/skyddsträning - Lördagar 12.00

På dom öppna skyddsträningarna så bjuds du in till Mondioringens roliga värld!

Kanske är det den hundsport som lockar fram flest skratt och den som väcker barnet i dig. Tillsammans bygger vi banor, skapar störningar och letar rekvisita hemma i vråar. På träningarna så hjälps vi åt utifrån egen förmåga, det finns något alla kan bidra med oavsett erfarenhet! Vi har förmånen att ha en egen figurant men välkomnar alltid att flera vågar prova att figga, om så endast i bensleeve.

 

Det du bör tänka på är att Mondioring (MR) består av 3 delar: Lydnad, hopp och skydd.

Det går dock att endast träna/tävla i lydnad (MRL) eller lydnad + hopp (MRLH), dessa grenar är öppna för alla renrasiga hundar.

Ska man träna/ tävla i mondioring (MR) som inkluderar skyddet så är det endast öppet för bruksraser, det vill säga ras som SBK har avelsansvar för. För att få tävla i MR så krävs det skyddslicens (vi kan hjälpa till med hur du går tillväga).

Oavsett om man är intresserad av MR, MRL eller MRLH så är man varmt välkommen på träningarna! Vi är öppen för att träna IGP och svenskskydd också om du vill göra det med din hund även om mondioringen är det vi kanske brinner lite extra för! Vi ser såklart gärna att man är med regelbundet när det gäller MR då just skyddsbiten tar mycket tid och bör arbetas med kontinuerligt för att kunna se framsteg, detta gäller även inom de andra två skyddsgrenarna. Med det sagt så är man välkommen att komma och prova på för att se om mondioring (eller de andra två) är en gren som skulle passa dig och din hund!

Tips är att gärna gå in på Youtube och kolla lite tävlingar så du har en känsla för vad mondioring, IGP och svenskskydd är innan du kommer och provar. För mer information kan du läsa mer om Mondioring, IGP och Svenskskydd under fliken "Grenar & kontaktpersoner" samt på SBK's hemsida.

Hoppas vi ses!

Frågor om Mondioring eller de andra två skyddsgrenarna?