Det hela startade 1989.. 

Vännäs Brukshundklubb är en lokalklubb under Svenska Brukshundklubben SBK med ca 240 medlemmar. Vi tillhör Övre Norrlands Distrikt inom SBK.
Klubben har vuxit rejält sedan start, mycket beror nog på att klubbens motto är att alla är välkomna och inga träningar sker i stängda grupper, utan alla träningar är öppna för alla medlemmar.
Det finns många förmåner att vara med i Brukshundklubben men den främsta är gemenskapen som finns hos oss. Du får inte bara nya träningskompisar utan du kan dessutom få hjälp, tips eller inspiration.

Verksamheten

Klubben arrangerar årligen ett antal olika kurser för hund allt från valpkurser och vardagslydnadskurser till mer specifika tävlingskurser eller aktiveringskurser för dig och din hund. Klubben arrangerar också årligen ett antal tävlingar.

Som medlem i Vännäs BHK så är du välkommen på alla evenemang som klubben erbjuder. Här på hemsidan, men även på vår Facebook sida, så kan du enkelt läsa om dom olika grenarna och vad som är på gång på klubben. Här hittar du också namn på personer i styrelsen och de som sitter som ansvariga för våra olika sektorer om du vill kontakta någon för att t.ex. föreslå olika former av aktiviteter eller om du har någon annan fråga som du vill ta upp. Sektorerna är den sammanslutning av personer som framför allt arrangerar kurser och tävlingar.

Praktiskt

Fika finns att köpa i klubbstugan och betalning kan ske kontant eller via Swish. Dock ingår det alltid fika i våra kurser om inget annat är sagt.

Klubbområdet är numera rökfritt med undantag för en rökruta som är vid soptunnorna.


Tänk på hundens och din säkerhet när ni tränar på klubben, främst på agilitybanan & på bruksstegarna där vi rekommenderar att man är minst två personer under inlärning i det fall hunden skulle trilla ner.

Det finns en grillplats och ved om man önskar grilla.

Klubbstugan är alltid öppen när det är träningar och där finns det ett utrustat kök samt sanitet.

I det lilla kursrummet finns det lite leksaker för klubbens minsta medlemmar & utomhus finns det en sandlåda.


Klubbstugan

Våran stuga ligger på Nyliden med en fin träningsplan anpassad för både lydnad och agility. Runtomkring stugan finns också fina skogsområden. 
Vännäs Brukshundklubb äger denna stuga och med det så följer också en hel del skötsel och underhåll. Om du som medlem, eller om du känner någon, som känner sig manad så finns alltid något att göra på huset, ta i så fall kontakt med sektorn FOT, Fastighet Och Trivsel, som är ansvarig.

All hjälp mottages tacksamt!

Adress: Nyliden 7, 91193 Vännäs


Vinterlokal

Klubben har tillgång till en ladugård på 2300 kvm vintertid som främst lämpar sig till specialsök och nosework men det går även att hålla vissa kurser där eller varför inte brukssök. Större delar är kallställda men det finns ett kalvstall på ca 60 kvm som håller plusgrader året om samt möjlighet att värma upp ytligare. Sen finns det ett fikarum som håller 15 grader året om med dusch och toalett.
Adress: Pengmyragården, Hällnäs 3, 911 34 Vännäs