VBHK's årliga KM

I augusti varje år anordnar Tävlingsgruppen inofficiellt Klubbmästerskap i ett flertal grenar. Det är nästan en hel vecka fylld av hundar, trevlig samvaro, mat och fika, pirriga nerver och ett ypperligt tillfälle att prova på att tävla med sin hund under lättsamma former! Reglerna kring de olika grenarna kan i vissa fall skilja sig åt från officiella prov, allt för att göra det rättvist, men även lite enklare att våga testa delta.

Klubbmästerskapet är öppet för alla som är medlemmar i Vännäs BHK!

En symbolisk summa brukar vi ta ut i anmälningsavgift. Avgiften betalas på plats och anmälan är inte bindande.

De ekipage som deltar i minst 3 grenar är även med i den så kallade KM-cupen! Poäng delas ut till 1-2-3 placeringar samt deltagande i samtliga grenar och den med flest poäng när veckan är slut tar hem vandringspokalen!

KM i Rallylydnad

En bana med nybörjarskyltar och en bana med fortsättningsskyltar för de som nått längre än nybörjarklass. Ekipage som tävlat avancerad eller mästarklass går fortsättningsbanan med hunden på höger sida! Det ekipage med högst slutpoäng koras till klubbmästare.

KM i Barmarksdrag

Löpning på en ca3km lång bana med grusväg, asfalt och åker. Under banans gång kommer ett antal enklare hinder att behöva passeras. Det ekipage med snabbast tid blir klubbmästare!

KM i Tävlingslydnad

Ekipagen tävlar i den klass de befinner sig i. Det ekipage med högst procentuell slutpoäng koras till klubbmästare.

KM i Agility

En bana med enbart hinder och tunnlar! Alla får två chanser på samma bana, men de som tävlat agility innan måste innan första start välja vilken av starterna de kommer att räkna. Det ekipage med minst fel och snabbast tid vinner!

KM i Bruks

Alla ekipage går spår, sök, uppletande, budföring och genomför en appellydnad. Ett för tävlingsformen noga genomtänkt poängsystem ger en rättvis bedömning för att slutligen kora klubbens mästare i bruks. De som redan är uppflyttade får avdrag på slutpoängen.

KM i NoseWork

Alla ekipage går en lite svårare NW1 bana som bedöms helt enligt regelverket. Enbart eukalyptus som doft, men det kan vara mer än en gömma per sökområde och även högre gömmor kan förekomma. Ekipage som tävlat NW2 eller NW3 får ett tidstillägg som bestäms av domaren. Godkänt doftprov Eukalyptus krävs för deltagande!


KM - Veckans vinnare 2024

Rally -

Lydnad -

Barmarksdrag -

Agility -

Nosework -

Bruks -


Frågor om KM:et?