Aktiviteter & kursverksamhet

Vännäs BHK försöker att ha en stor variation i kurser, läger och andra aktiviteter. Vissa kostar mer, vissa kostar mindre och vissa kostar ingenting alls!

Aktiviteter

-Någon gång per år så arrangerar vi "Myskvällar" där vi träffas, fikar, gör någon rolig aktivitet tillsammans och om möjlighet finns (ibland är det svårt under vintern att få till) så tränas det hund också.

 

-Vi har "Kul med hund" som är en aktivitet hela familjen är välkommen på! Det är framförallt inriktat för de yngre. Här får man prova på olika saker som man kan göra tillsammans med sin hund och det är inte ovanligt att vi hinner dela många skratt tillsammans innan det är dags att åka hem och längta tills nästa gång😊

 

-Ett helt gäng med olika öppna gruppträningar har vi också, ni kan läsa mer om dom under "Kalender & gruppträningar" och för att mer specifikt läsa om en viss gruppträning hittar ni det i rullgardinen som blir under den fliken.

 

- Medlemsmöten arrangeras varje år. Oftast har vi en på våren, en på hösten och sen årsmötet strax efter årsskiftet. Här träffas vi alla upp tillsammans med styrelsen som presenterar information och hur läget ser ut i föreningen. Vi brukar bjuda alla medlemmar som kommer på mat och fika, oftast blir det någon form av grillat eller pizza med en god kaka till efteråt! När mötet är avslutas så brukar det också bli hundträning.

På årsmötet har vi vid möjlighet tagit in föreläsare istället för hundträning då det är svårt att få till på vintern här uppöver landet.


F&T (Fastighet & Trivsel)

Den här sektorn arrangerar olika städ- och jobbdagar där vi samlas ute på klubben och följer de uppgifter sektorn satt upp som prioritet för säsongen att få gjort. Vi brukar försöka hålla oss till en timme för att fika och träna hund, ibland bjuds det på hamburgare och korv också som vi grillar vid klubbens grill ring.


Kurser

De kurser vi oftast brukar ha är:

-Valp- & slyngel

-Allmänlydnad

-Sök

-Spår

-Lydnad (både inriktning tävling- & brukslydnad)

-Nosework

Vi är öppna för önskemål om du vill ha en kurs inom en annan gren eller kanske att få hit en instruktör du vill gå hos.


Utbildningar

Vännäs BHK är jätteglada för alla som vill komma och utbilda sig via oss! Vill ni gå utbildningar för att kunna bidra på tävlingar så kan ni läsa mer på "Funktionärer & utbildningar"

Men du kan utbilda dig till instruktör i alla grenar, cirkelledare eller varför inte ansöka och fixa till ett träningsledarbevis? Har du frågor är du välkommen att höra av dig till HUG.